Aktuális

Halálra rémült az indiai család, mikor meglátták, milyen állat húzta meg magát a pincéjükben

A kimerült ragadozó a monszun miatti áradások elől menekült – egyenesen a mit sem sejtő család pincéjébe.
tigris india videó

Nem akármilyen élményben volt része annak az indiai családnak, akik csütörtök reggel egy felnőtt tigrisre bukkantak az otthonuk pincéjében. Mint kiderült, a család India északkeleti részében, Assam államában él, a Kaziranga Nemzeti Park tőszomszédságában, ahol most a monszun miatt heves áradások pusztítanak.

A Daily Mail című brit lap a park igazgatójától, Shiv Kumartól megtudta, az áradásokban eddig 43 állat pusztult el, többségüknek azonban sikerült biztonságos helyre menekülnie. Így tett az a végletekig kimerült nőstény tigris is, aki végül Motilálék pincéjében húzta meg magát.

Ahogy az a családfő által készített videón is látszik, a nagymacska félig-meddig már szundikált, mikor a házigazda rátalált. A család úgy döntött, a saját biztonságuk érdekében nem háborgatják az állatot, ezzel egy időben viszont értesítették a hatóságokat, akiknek délután fél hatkor sikerült kiűzniük a ragadozót a pincéből.

Shiv Kumar az esettel kapcsolatban annyit még elmondott, a nemzeti park több mint 100 kifejlett tigris otthona, akik közül eddig egynek sem esett baja az áradások miatt. Az igazgató hozzátette, a veszély mindazonáltal még nem múlt el: az áradások ugyanis könnyen az orvvadászok kezére játszhatják a víz elől menekülő állatokat, akik közül többen súlyosan veszélyeztetett fajokhoz tartoznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top