Aktuális

A Fenyő-gyilkosság miatt emelnek vádat Gyárfás Tamás ellen

Az egykori médiavállalkozó ellen az 1998-ban elkövetett gyilkossággal kapcsolatban nyomoznak.

Az Index értesülései szerint felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat Gyárfás Tamás ellen a Fővárosi Főügyészség

Mint ismeretes, Gyárfás a kilencvenes évek meghatározó médiavállalkozójaként Fenyő János versenytársa volt, köztük az évtized közepétől üzleti vita és hatalmi harc alakult ki. A vádirat szerint Gyárfás 1997-ben elhatározta, hogy az ügy lezárása érdekében megöleti Fenyőt. 

Gyárfás Tamás a médiavállalkozásai mellett a Magyar Úszószövetség elnöki tisztét is betöltötte 1993 és 2016. között (Fotó: AFP)

A feltételezés szerint Gyárfás Tamás előbb Tasnádi Pétert, majd Portik Tamást bízta meg a gyilkossággal, ám míg előbbi csak a pénzt vette fel, utóbbi felbérelte Josef Rohácot Fenyő meggyilkolására. Rohác végül 1998. február 11-én a II. kerületi Margit utcában egy automata fegyverrel lőtt rá az autójában ülő Fenyőre, aki a helyszínen meghalt.

A Fővárosi Főügyészség ezért Gyárfás ellen felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top