Aktuális

Repülőgépről ugrott a halálba a cambridge-i diák

A 19 éves Alana Cutland madagaszkári terepmunkán volt, ahol különleges rákokat tanulmányozott.

A tizenkilenc éves Alana Cutland madagaszkári terepmunkán volt a nyár közepén. Július 25-én életét vesztette egy repülőgép-balesetben – írja az Index.

Néhány nappal később kiderült, hogy a baleset körülményei különösen borzalmasak voltak. Cutland egy kisgéppel repült vissza Anjajavyba egy természetvédelmi területről, ahol különleges rákokat tanulmányoztak, amikor kb. 1200 méteres magasságban kinyitotta a repülőgép ajtaját, és kiugrott.

Holttestét még mindig nem találták meg; a hatóságok szerint egyre kisebb is az esély arra, hogy valaha meglesz, mert a környéken nagyon sok fossza (madagaszkári cibetmacskaféle) él az erdőségekben, és ezek a ragadozó állatok valószínűleg megeszik a holttestet, ha megtalálják.

A baleset után kiderült, hogy az egyetemista valószínűleg éppen megkezdte az útját vissza Londonba. Néhány nappal korábban elég aggasztó telefonbeszélgetései voltak a szüleivel, ezután döntöttek úgy, hogy először egy kisgéppel repüljön el a lány Madagaszkár fővárosába, Antananarivóba, onnan Párizsba, onnan pedig haza Londonba.

A kisgépen vele volt egy segítő is, aki próbálta megakadályozni, hogy a lány kiugorjon a gépből, de végül Cutland kiszabadult a szorításából, aztán kivetette magát a repülőből.

Egyelőre nem tudni, hogy mi vezetett az öngyilkosságához. Egyes elképzelések szerint az is lehet, hogy rosszul reagált a szervezete a maláriaellenes gyógyszerre, mások úgy vélik, rosszul tűrte a kiküldetéssel járó stresszt, pár nap alatt ötször volt paranoiás rohama.

A terepmunkát nem a Cambridge-i Egyetem szervezte, a fiatal kutatók saját maguk finanszírozták az útjukat, a szülők szerint Cutland nagyon várta, hogy részt vegyen a madagaszkári túrán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top