Aktuális

9 éve perelnek a lakók, mert rákkeltő anyagok vannak a társasházban

Azonnal ki kellett költözniük, sokan albérletbe kényszerültek.

Teljesen benőtte a gaz azt a soroksári társasházat, amely kilenc éve lakatlan, mert 2010-ben berobbant az egyik lakás nappalija. Akkor derült ki, hogy a ház alatt a ma ismert legveszélyesebb rákkeltő anyagok vannak, mert a telken egykor egy vegyész kisiparos lakott.

Az épület életveszélyessé vált, a lakóknak azonnal menniük kellett. A legtöbben azóta fizetik a hitelt lakhatatlan lakásukra, és közben az albérletet is. Kártérítést pedig egyelőre sehonnan nem kaptak – számolt be az RTL Híradó.

A lakók kilenc éve perelik az önkormányzatot, az építtetőt és az államot. Egyelőre hiába. Tavaly már minden családnak megítéltek 15 millió forint gyorssegélyt, de azt mondják, nem tudják felvenni.

Az egyik tulajdonos azt mondja, az önkormányzat csak akkor adná oda az pénzt, ha az összeg erejéig jelzálogjogot jegyezhet be egy lakóingatlanra. A férfinak azonban csak a lakhatatlan lakása van.

Arról kormánydöntés született, hogy a területet meg kell tisztítani, de hogy erre mikor kerülhet sor, még kérdéses.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top