Aktuális

Szombat délután óta ég a hulladéklerakó a Balatonnál

A tűz szombaton mintegy ezer négyzetméteren égett, azóta folyamatos váltásban próbálják eloltani a tűzoltók.

Még mindig ég a szemét a királyszentistváni hulladéklerakónál, ahol szombat délután ütött ki tűz – írja az Index a Veszprém Megyei Katasztrófavédelemre hivatkozva. A beszámolóból kiderült, a mintegy ezer négyzetméteren lángoló tüzet annak ellenére sem sikerült eloltani, hogy a helyszínen szombat délután óta folyamatos váltásban dolgoznak a tűzoltók.

A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méri a lerakó közelében, és a környező, szélirányban fekvő településeken a veszélyesanyag-koncentrációt, ám az egészségügyi határértéket meghaladó értéket eddig sehol sem mutattak ki.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelem beszámolója szerint a tűzoltók továbbra is ötös, vagyis kiemelt riasztási fokozatban dolgoznak az oltáson: Ajkáról, Balatonfűzfőről, Pápáról, Pétfürdőről, Siófokról, Székesfehérvárról és Veszprémből is érkeznek egységek. Az oltást vízágyúval, habosított vízágyúval, két vízpajzzsal és több vízsugárral végzik, emellett a mentést három munkagép is segíti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top