Aktuális

Szabálytalanságokat tártak fel a börtönben, ahol Epstein meghalt

Az amerikai igazságügyi miniszter szerint komoly szabálytalanságok történtek a börtönben, ahol Jeffrey Epstein meghalt.

William Barr azt mondta, dühös, amiért a manhattani börtön nem tudta életben tartani Epsteint. Egyúttal megerősítette azt is, amit Geoffrey Berman New York-i ügyész már korábban közölt: azokban a bűncselekményekben, amelyekkel Epsteint gyanúsították, tovább folytatódnak az eljárások, így a többi felelős sem menekülhet majd az igazságszolgáltatás elől.

Jeffrey Epsteint megvádolják (fotó: Stephanie Keith/Getty Images/AFP)

Az emberkereskedelemmel és kiskorúak megrontásával vádolt 66 éves Jeffrey Epsteinre szombatra virradóra találtak rá a cellájában. Eszméletlen volt, azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni. A rendőrség hivatalos jelentése szerint öngyilkosságot követett el, ám az igazságügyi orvosszakértő vasárnap este azt jelentette be, hogy a halál okát a boncolás után sem lehet egyértelműen megállapítani, ehhez még további információkra van szükség. 

Amerikai sajtójelentések szerint jelenleg erőteljesen vizsgálják Epstein barátnője, a brit, amerikai és francia állampolgársággal rendelkező Ghislaine Maxwell – a néhai Robert Maxwelll sajtómágnás lánya – szerepét. Epstein egykori áldozatainak tanúvallomása szerint ő volt a „madám”, vagyis ő szervezte a kiskorú lányok beszervezését és megrontását, sőt nem egyszer maga is részt vett ebben.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top