Aktuális

Ítéletet hoztak a nő ügyében, akinek fia két hajléktalant gyilkolt meg Tatabányán

Könnyen megúszhatja azt, hogy mindkét gyerekével mostoha módon bánt.

Ítéletet hoztak annak a tatabányai nőnek az ügyében, aki megverte és elhanyagolta gyerekeit, akik érzelmileg is súlyosan sérültek – írja az Ügyészség.hu.

A Kemma információi szerint a nő nagyobbik fia az a 26 éves férfi, aki brutális módon végzett a városban két hajléktalannal.

A Tatabányai Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a harminckilenc éves nővel szemben. Az ügyészség módosította a vádat, és az asszonyt két rendbeli testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével is megvádolta.

A nő egyedül nevelte a 2001-ben és 2012-ben született gyerekeit egy tatabányai lakásban.

Zacskóban vitt füzetek, egy darab ruha, verés, ordibálás

A nagyobbiknak már kisiskolás korától magatartási problémái voltak, ezért kezelték és gyógyszer szedését javasolták, de az anya a gyógyszereket nem váltotta ki, gyermekét a vizsgálatokra nem vitte vissza, mert úgy gondolta, hogy a fia csak neveletlen.

Nem foglalkozott vele, neki szeretetteljes családi hátteret nem biztosított, ezért egyre rosszabb lett köztük a viszony, ami csak még rosszabb lett a kisebbik testvér megszületése után. Ekkor a nő a kisbaba gondozását a nagyobbik fiára hárította, a kicsit látványosan szeretgette, becézgette.

2012 nyarán a gyermekeket már védelembe vette a gyámhatóság, mert a vádlott a négy hónapos kisbabát úgy etette, hogy a cumisüveget párnával támasztotta ki, míg ő dohányzott, továbbá rosszul kötötte be a babakocsiba, ezért a gyerek onnan kiesett. A nő a csecsemőt a tatai tóban megfürdette, amitől a bőrén kiütések jelentek meg.

Az asszony a nagyobbik fiú ruházatáról, higiéniájáról nem gondoskodott, csak egy melegítője és egy pólója volt, amit egész héten viselt, azokat maga mosta. Az anya nem vett iskolatáskát, ezért a fiú műanyag szatyorban hordta a felszereléseit.

Az asszony nemcsak az iskolában, de a kisebbik fiú óvodájában szintén nem vett részt szülői értekezleten, fogadóórákon, az anyák napi ünnepségeken nem jelent meg, sőt, kétszer a nagyobbik testvér ment el helyette.

A nő többször bántalmazta az idősebb fiút, esetenként azért, mert a rábízott feladatot nem az elképzelése szerint hajtotta végre, illetőleg a verések alkalmával gyakorta ordított, trágár kifejezéseket használt.

Az asszony egyszer a kisebbiket is pofon ütötte, akinek az arcán az ütés nyoma napokig látszott.

A Tatabányai Járásbíróság 2019. augusztus 26. napján a bűnösségét tagadó vádlottal szemben, az ügyészi indítvánnyal egyezően, 1 év 11 hónap, 3 év 6 hónap időtartamra felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, és elrendelte a terhelt pártfogói felügyeletét.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész a tárgyaláson nyilatkozattételre három napot tartott fenn, majd pedig súlyosbításért jelentett be fellebbezést.

(Kiemelt kép: illusztráció, iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top