Aktuális

Megtámadták a transzszexuális vendégeket egy bárban, védelem helyett kiráncigálták őket

Ráadásul erőszakkal.

Gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt nyomoz a Los Angeles-i rendőrség, miután több transznemű nő állítja, hogy az után dobták ki őket egy bárból, hogy ők voltak egy inzultálás és erőszak áldozatai – írja a The Guardian.

A Las Perlas nevű, népszerű Los Angeles-i szórakozóhely ellen bojkottra szólítottak fel többen, miután rohamosan terjed a videó, amit a transznemű nők készítettek arról, ahogyan a biztonságiak szabályosan kivonszolják őket a helyről.

Az egyik érintett, Jennifer Bianchi a The Guardiannek azt mondta, egy férfi és egy nő verbálisan és tettlegesen is bántalmazta a társaságot, mégis őket is kiküldték a helyről. A pár női tagja azt üvöltötte nekik, hogy „nem odavalók, és amúgy is, undorító férfiak parókában”. Azt mondták, próbálták figyelmen kívül hagyni a szitkozódást, egészen addig, amíg a pár férfi tagja oda nem ment, és meg nem ütötte az egyiküket.

A végén a biztonságiak mindenkit kitettek, de a nők elmondása szerint különösen erőszakosak voltak velük, őket ráncigálták és lefogták, falhoz szorították. A nők, miután őket érte atrocitás, nem akartak távozni, és nem értették a biztonságiak lépését.

Bianchi szerint azzal, hogy nem védték meg őket, veszélybe sodorták az életüket, a felbőszült homofób támadó ugyanis kint egy fémdarabbal próbált utánuk menni, és azzal fenyegetőzött, hogy visszamegy, és mindnyájukat lelövi.

A történet nem új keletű, az utóbbi időben megszaporodtak az LMBTQ-közösség tagjai elleni gyűlölet-bűncselekmények, amit tovább szítanak az elnök, Donald Trump melegek elleni megnyilvánulásai. A Trump-kormány számtalanszor próbálta átnyomni, hogy a különböző vendéglátóhelyek nyugodt szívvel tagadhassák meg a belépést trans és queer állampolgároknak.

A La Perla bár azóta elnézést kért, és állítólag megígérték, hogy új biztonsági személyzetet alkalmaznak majd.

(Kiemelt kép: illusztráció, iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top