nlc.hu
Aktuális
Ezért gyilkolta meg apát és fiát a nyíregyházi férfi

Ezért gyilkolta meg apát és fiát a nyíregyházi férfi

Nem csak azért, mert az egyik férfi a felesége szeretője volt.

Letartóztatta a hétfői nyíregyházi kettős emberölés gyanúsítottját a Nyíregyházi Járásbíróság – közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

A kettős emberöléssel gyanúsított férfit kísérik a letartóztatásáról döntő tárgyalásra a Nyíregyházi Törvényszék folyosóján Nyíregyházán (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Sterné Deák Andrea elmondta, H. M. letartóztatása, amelyet aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt rendelt el a járásbíróság, az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során meghozandó határozatáig, de legfeljebb szeptember 28-ig szól.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított idén júliusban tudta meg, hogy a felesége érzelmi kapcsolatba került egy másik férfival. A nő hétfőn délben szóváltásba keveredett szeretőjével annak orosi háza előtt, de a történteket még aznap elmondta a férjének, és sérelmezte, hogy a szeretője lekezelően beszélt vele.

A gyanúsított féltékenységből és a lekezelő magatartás miatt még aznap délután elment a sértett házához, ott az autójából az engedéllyel tartott golyós vadászpuskájából célzott lövést adott le az udvaron tartózkodó másik férfira, aki erre bemenekült a házba.

A gyanúsított ezután kiszállt az autóból, és a ház ajtaján keresztül hátba lőtte a férfit, aki a helyszínen meghalt – ismertette Sterné Deák Andrea.

A lövések hallatára a szemben lévő házból kiment az utcára az áldozat apja, akire a gyanúsított szintén rálőtt, de ez a lövés nem találta el az idős férfit. Ezután az apa az utcán felelősségre vonta a gyanúsítottat, szóváltás alakult ki közöttük, majd amikor az apa hátat fordított, a tettes egy újabb célzott lövéssel hátba lőtte. Az idős férfi a helyszínen meghalt.

A sajtószóvivő megjegyezte, a bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény jellege, kiemelkedő tárgyi súlya miatt indokolt a büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatása, mert szabadlábon hagyása esetén fennáll annak veszélye, hogy a hatóság elől elszökne, elrejtőzne és a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top