Aktuális

Járhatatlanná tett a nyári esőzés egy utat Velemben, nem csinálnak vele semmit

Pontosabban foltozgatják, de aszfaltozásra nincs esély a következő 10 évben.

Több mint 35 centiméter mély árkot vájt a múlt szombat esti nagy eső a velemi Pókaföldi utca felületébe, az út már szinte terepjáróval is járhatatlan – írja a Vaol.

A nyári nagy viharok a településre csaptak le a legdurvábban a térségben, az útépítők pedig toldozzák-foldozzák, de a következő vihar mindig lerombolja a munkájukat, sőt az árkok csak mélyebbek lesznek. A leömlő víz 30-35 centi mély árkot vájt az út közepébe, kimosva a frissen odahordott kavicsot.

„Beleölik a milliókat, és mégsem lehet rajta autóval közlekedni” – bosszankodott a portálnak egy helyi, 79 éves, egyedül élő férfi.

A probléma már legalább tizenöt éve változatlan, csak eddig nem voltak ennyire heves felhőszakadások.

Az ugyancsak meredek, cikcakk vonalban haladó Gesztenyés utcában például, amelynek állapota 85 tulajdonost érint, szóba került az aszfaltozás. Ez azonban csak úgy oldható meg a szűk utcában, ha valamennyi tulajdonostól megszerzik a szabványos útburkolathoz és a vízelvezetéshez szükséges területrészt. Erre a polgármester szerint tízéves távlatban sincs esély, és hasonló a helyzet a Pókaföldi utcában is.

(Kiemelt kép: illusztráció, iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top