Aktuális

Mozgássérült koldust raboltak ki Egerben

Ki képes ilyet tenni?

Mozgássérült koldust rabolt ki fényes nappal két visszaeső bűnöző Eger belvárosában, az aprópénzét is elvették – közölte a Heves Megyei Főügyészség vezetője pénteken az MTI-vel.

Szalóki Zoltán megyei főügyész tájékoztatása szerint az elkövetőket letartóztatták. Az Egri Járási Ügyészség rablás bűntettével vádolja a két férfit, akikkel szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

A két, 40 év körüli férfi a pénze átadására kényszerített egy kéregetőt Egerben. Egyikük idén szabadult erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt ötéves fegyházbüntetéséből, míg társa korábban négy évnél hosszabb időt töltött börtönben zsarolás kísérlete miatt.

A vádirat szerint május 30-án a mozgássérült, évek óta hajlaktalan sértett a Dobó tér közelében, tolószéke mellett, a földön ülve koldult, amikor az arra járó két vádlott egyike pénzt követelt tőle. Miután a sértett vonakodott eleget tenni a felszólításnak, a másik férfi megfenyegette, hogy embereket küld rá, akik meg fogják verni. Ezek után a hajléktalan átadta pénzét támadóinak.

Ők azonban nem elégedtek meg ennyivel, többet követeltek, mikor pedig nem kapták meg, egyikük a koldus tálkájában összegyűlt aprópénzt is elvette. A vádlottak ezek után sem távoztak, hanem tovább zaklatták áldozatukat, és ennek csak a járókelők által értesített rendőrök kiérkezése vetett véget – olvasható a főügyész közleményében.

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top