Aktuális

Újabb részletek a rezsiutalványról – résen kell lenni

Arra is van megoldás, ha az ember kevesebb pénzt fizetne be, mint amennyi az utalványon áll.

Újabb részletek derültek ki a minden nyugdíjasnak járó rezsiutalványról, amelyet a kormány szeptember 30-ig – az önkormányzati választások előtti kampányidőszakban – fog kiküldeni. A rezsiutalvány 9000 forintot ér, és három darab 3000 forint névértékű utalvány formájában küldik ki.

A Nemzeti Közműszolgáltató (NKM) tájékoztatása szerint, ha a szokásosan fizetendő csekk alacsonyabb összegű, mint a rezsiutalvány 3000 forintos névértéke, vagy nem csekkel rendezi ügyfelük a számlát, akkor az ügyfélszolgálatuktól kérhető egyedi értékű csekk. Ezt telefonon és e-mailban is meg lehet tenni, nem kell személyesen bemenni – járt utána Azénpénzem.hu. A csekkel befizetett pénz a fogyasztó folyószámlájára kerül. Amíg el nem fogy, a szolgáltató ígérete szerint nem küldenek fizetendő számlát.

Nemsokára érkezik a rezsiutalvány (MTI Fotó: Mónus Márton)

A társasházi földgázgyűjtőszámlások esetében nem tudják elfogadni az utalványokat, ilyen esetekben azt tanácsolják, hogy a fogyasztók villanyszámláikat fizessék velük. Érdemes észben tartani, hogy éppen a szeptember 30-i határidő lejárta előtt az Elmű-Émász rendszerei informatikai karbantartás miatt nem lesznek elérhetőek. Szeptember 29-én egész nap nem működik például az online ügyfélszolgálat.

Arra is figyelni kell, hogy az elveszített utalványt nem tudják pótolni, mivel az nem névre szól, átruházható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top