Aktuális

Övtáskában próbált kicsempészni a Fülöp-szigetekről egy csecsemőt egy amerikai nő

A bevándorlási hivatal tisztjeinek azt mondta, ő a baba nagynénje, és szerette volna az Egyesült Államokban beoltatni a kicsit.

Övtáskába rejtve próbált meg felvinni a repülőre egy csecsemőt egy amerikai nő egy Fülöp-szigeteki repülőtéren – írja az MTI. A 43 éves nőt a beszállási területen tartóztatták le szerdán – közölte a bevándorlási hivatal szóvivője, Melvin Mabulac.

reptér

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

A nő az Egyesült Államokba próbálta átcsempészni a kisfiút. Azt állítja, ő a gyerek nagynénje, és azért szerette volna Amerikába vinni, hogy beoltassa, és vallási szertartásokon vegyen részt.

A gyereket a légitársaság munkatársai fedezték fel. „A csecsemőt egy nagy méretű övtáskába rejtette, a bevándorlási hivatal tisztviselőinek nem mutatta meg” – mondta Mabulac, hozzátéve: a nagyjából egyhetes kisfiú valószínűleg Fülöp-szigeteki.

A nőt nyomozók hallgatják ki, egyelőre nem állapították meg, hogy embercsempészetről van-e szó. A babáról a szociális minisztérium gondoskodott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top