Aktuális

Vaddisznók játszadoztak a szepezdi strandolók mellett

Egyáltalán nem zavartatták magukat a néhány méterre pihenő emberek miatt.

Egyre nagyobb problémát jelentenek a Balaton környékén is a szabadon kószáló vaddisznók – derül ki az ATV riportjából. Ezúttal a balatonszepezdi strandon jelent meg egy anyakoca, malacai társaságában, és önfeledten játszadozni kezdtek.

A helyiek szerint már több ízben előfordult hasonló. A megszólaló erdész szerint azonban ez nem annyira mókás dolog, mint a felvételen látszik, a városba bemerészkedő vaddisznók ugyanis könnyen terjeszthetnek kórokozókat is. „Szerencsére a sertéspestis az emberre nem veszélyes, de azért a házi sertésre, házi állatokra komoly veszélyt jelent egy ilyen közvetlen találkozás” – mondta el Sári Ferenc.

A Balaton északi partján rendszeresen tűnnek fel lakott területen a vaddisznók. Sokan félnek tőlük, és a kertekben, földeken komoly károkat is tudnak okozni ezek a jószágok.

Szerencsére a strandos kaland mindenféle atrocitás nélkül ért véget. Ahogy jöttek, ugyanolyan békésen is távoztak a malacok.

Fotó: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top