Aktuális

Akkora vihar volt, hogy visszafelé folyt a Tisza

Visszafelé folyó Tisza és szivárvány – minden volt a szegedi vihar után.

Hatalmas vihar pusztított tegnap, amitől a Tisza egy ideig mintha visszafelé folyt volna. A szegedi vihar miatt csaknem 811 bejelentés érkezett kedd délutánig a katasztrófavédelemhez. A Délmagyar beszámolója szerint egész éjszaka dolgoztak a viharkárok felszámolásán, négy megye hivatásos tűzoltói mellett önkéntes egységek is segítették a munkát.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A vihar főként Szegedet sújtotta, de Hódmezővásárhelyt is alaposan meggyötörte, míg a városok közül Makó, Szentes és Csongrád megúszta a pusztítást.

Főleg kidőlt fák, letört ágak okoztak problémát és rongáltak meg megyeszerte közel 130 épületet, de vezetékek is leszakadtak” – áll a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóközleményében. A brutális vihar miatt a szegedi Széchenyi téren padon ülők fejére szakadt egy hatalmas faág, a kidőlt fák utakat zártak el , a Szegedi Nemzeti Színház tetejét megrongálta a szél, a jogi kar épületét pedig villámcsapás érte. A vonatközlekedés is akadozott.

A 110 km/órás szél miatt a folyó egy ideig mintha visszafelé folyt volna, egy olvasó, Szabó Csanád gifet is küldött a jelenségről, amely ezen a linken tekinthető meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top