Aktuális

Tévedésből 120 ezer dollár landolt a számlájukon – elköltötték

Bíróság elé került a rossz döntést hozó pár.

A pennsylvaniai Robert és Tiffany Williams bankszámlájára váratlanul 120 ezer dollár (körülbelül 36 millió forint) érkezett, a pár azonban nem jelezte a bankjának, hogy tévedés történt, inkább elköltötte a hirtelen jött pénzt – írja a 444.hu a CNN-re hivatkozva.

A pénzből főként járműveket – egy terepjárót, egy lakókocsit, két quadot, egy autószállító utánfutót – vásároltak, 15 ezer dollárral pedig barátaikat segítették ki.

A bank tájékoztatása szerint egy pénztárosuk hibázott, rosszul ütötte be az utaláskor a célszámla számát, és miután a georgiai ügyfél jelezte a pénzintézetnek, hogy az utalása nem ment át, vizsgálatba kezdtek.

A bank egyébként próbálta felvenni a kapcsolatot a párral, ám ez nem vezetett sikerre, így most 107 ezer dollár ellopásával gyanúsítják őket.

Robert Williams azt nyilatkozta, hogy „rossz jogi tanácsot kaptunk valakiktől, és valószínűleg nem a legjobb döntést hoztuk végül”.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top