Aktuális

A menetszél szippanthatta be a vonat alá a peronon álló nőt

Azonnal a fiatal nő segítségére siettek, akit válságos állapotban vittek a mentők kórházba.

Mint arról beszámoltunk, tehervonat gázolt el egy fiatal nőt Zuglóban. A sérültet az intenzív osztályon kezelik, állapota továbbra is válságos. A MÁV állítja, a baleset az állomáson folyó peronfelújítás kordonnal elkerített munkaterületén kívül, a már elkészült, az utasforgalom számára átadott részen következett be. 

Egy szemtanú szerint a lány csaknem 2 méterre állt a sínektől, amikor a szerelvény menetszele az áthaladó tehervonat alá rántotta – hangzott el az RTL Híradó riportjában. Több utas is arra panaszkodott a csatornának, hogy a peron túl keskeny ott, ahol a baleset történt: bő 1 méter széles részen közlekedhetnek az emberek. Ekkora helyen kell elférnie egy vonatnyi embernek. Ráadásul a felújítás miatt a másik oldal peronja nem használható. 

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint életveszélyesek a jelenlegi szűk peronok.

A MÁV szerint bár a peront nem szélesítik, bővítették a biztonsági sávot. Állítják, az építkezésnek nincs köze a balesethez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top