Aktuális

Kiderül, idén melyek a legjobb magyar iskolák

Az éves rangsort idén is budapesti elit gimnáziumok vezetik.

Október elején jelenik meg a legjobb magyarországi középiskolák rangsorát tartalmazó kiadvány. A HVG 2020-as különszámában megtalálható lesz a legjobb egyházi, alapítványi, két tanítási nyelvű intézmények és a gyakorlóiskolák listája is.

2019-es rangsort az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium vezette, a második helyen a Toldy Ferenc Gimnázium végzett, de dobogós helyet szerzett az Eötvös József Gimnázium is. A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, amely minden korábbi évben elnyerte a legjobb középiskola címét, tavaly a negyedik helyet szerezte meg. A 2020-as rangsorból kiderül, vissza tudja-e szerezni az első helyet a Fazekas.

Diákok az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziumban (MTI / Fotó: Mohai Balázs)

Annyit már most lehet tudni, hogy a 2020-as rangsor első húsz helyezettje között többségben vannak a budapesti középiskolák. A teljes, százas rangsort tekintve azonban a korábbi évekhez hasonlóan alakult az arány: az intézmények kétharmada vidéki. A legjobb vidéki középiskola 2019-ben a veszprémi Lovassy László Gimnázium lett.

Az oktatásügyi kiadványban több interjú és cikk olvasható a középiskola-választásról, a közoktatásban és a szakképzésben várható változásokról.

(Eduline)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top