Aktuális

Díszpolgár lehet a Puskás-díjas magyar focista

A Fehérvárban focizó Zsóri Dánielre a szülőfalujában, Simonyfalván is nagyon büszkék az emberek.

Díszpolgári címet adományozhatnak Zsóri Dánielnek az Arad megyei Simonyfalván (Satu Nou) – írja a 24.hu. A Mol Fehérvár FC labdarúgója az első magyar focista, aki megkapta az év legszebb góljáért járó Puskás-díjat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségtől (FIFA).

Zsóri Dániel a Puskás Ferenc-díjjal a kezében a FIFA díjkiosztó gálaestjén Milánóban Fotó: MTI / EPA / ANSA/Matteo Bazzi)

Zsóri hétfőn este vehette át a rangos díjat a FIFA milánói gáláján. Ugyan Nagyváradon született, de az Arad és Bihar megye határán fekvő, közigazgatásilag Tőzmiske községhez (Misca) tartozó Simonyfalván nőtt fel, a szülei ma is ott élnek.

Haász Tibor, Tőzmiske polgármestere a Maszol.ro-nak nyilatkozva elmondta: várják haza a fiatal futballistát, akit méltóképpen akarnak fogadni, és díszpolgári címet szeretnének adni neki. A falubeliek egy emberként szurkolnak a sérült Zsórinak, hogy minél előbb felépüljön, alapember legyen a Fehérvár első csapatában, és meg se álljon a válogatottságig.

Zsóri Szilárd, Dániel édesapja a portálnak nyilatkozva elmondta, korábban maga is futballozott a helyi csapatban. „Dani pici korától mindig rúgta a labdát. Negyedik osztály végén megkérdeztük tőle, hogy lenne-e kedve Békéscsabán focizni és tanulni. Egy hét gondolkodási időt kért, és a végén, ha nem is túl lelkesen, azt mondta, hogy megpróbálja” – idézte a lap a büszke apát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top