Aktuális

Gyilkos pillantásokat lőtt Donald Trumpra a magából kikelt Greta Thunberg

A klímaaktivista emlékezetes beszédet tartott a klímacsúcson.

Több mint két hete érkezett New Yorkba vitorláson a svéd klímaaktivista tinédzser Greta Thunberg, aki azóta már Barack Obamával haverkodott, és a klímaváltozással foglalkozó jelenlegi törvényhozókat is kiosztotta.

Hétfőn volt maga az esemény, amiért átszelte az Atlanti-óceánt, az ENSZ New York-i klímacsúcsa, és a fiatal lány ott sem fogta vissza magát.

„Elloptátok az álmaimat és a gyerekkoromat az üres szavaitokkal. A tömeges kipusztulás kezdetén vagyunk, és csak a pénzről meg az örök gazdasági növekedésről szóló tündérmeséről beszélnek. Hogyan merészelitek?” – mondta a jelenlévőknek, hozzátéve, hogy neki az iskolában lenne a helye, nem ott, de a fiatalok jövője került veszélybe, és senki nem tesz semmit, nem hallgat a tudományra.

A klímacsúcson az előzetes program ellenére, teljesen váratlanul, megjelent Donald Trump amerikai elnök is, Mike Pence alelnök kíséretében.

Mégsem maga a tény terjed azóta, mármint, hogy a szkeptikus Trump megjelent az eseményen, hanem Greta gyilkos pillantásai az amerikai elnök felé. Videó is készült róla, íme:

A csúcson a katolikus egyházfő, Ferenc pápa is a változást sürgette. „Bár nem jó a helyzet, és a Föld szenved, még mindig nyitva a lehetőség ablaka. Még mindig időben vagyunk. Ne hagyjuk bezárulni” – fogalmazott Ferenc, aki a világ egyik „legkomolyabb és legaggasztóbb jelenségének” nevezte az éghajlatváltozást. „Fel kell tenni a kérdést, van-e valóságos politikai szándék arra, hogy nagyobb emberi, pénzügyi és technikai forrásokat szánjunk az éghajlatváltozás kedvezőtlen hatásainak kivédésére, és segítsünk a legszegényebbeken és a legvédtelenebbeken, akik ezt a legjobban megszenvedik” – tette hozzá.

(Kiemelt kép: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top