Aktuális

Összekeverték a kartonokat, rossz páciensen végzett abortuszt az orvos

Az orvos elismerte a felelősségét. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Rossz páciensen végzett abortuszt egy dél-koreai orvos – írja a Daily Mail. Az elképesztő orvosi műhibának a rendőrség szerint banális oka volt: az orvos és a neki segédkező nővér egész egyszerűen összekeverték két nő orvosi kartonját.

Fotó: Unsplash

A szerencsétlenül járt fiatal nő alig hathetes terhes volt, állítólag csak táplálék-kiegészítőkért ment be a kórházba. Ennek ellenére elaltatták, és elvégezték rajta a műtétet; csak másnap tudta meg, hogy elvették a gyerekét, miután vérezni kezdett, és újra bement a meg nem nevezett szöuli klinikára.

A dél-koreai rendőrség nyomozást indított az ügyben, az orvost és a nővért foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádolják. „Mindketten elismerték a felelősségüket” – közölték.

A botrányt tovább növeli, hogy az abortusz a hatályos törvények szerint illegális Dél-Koreában, a törvényhozás legkorábban 2020-ban változtathatja meg ezt a szabályozást. Azokat a nőket, akik mégis elvetetik a gyereküket, akár börtönbüntetéssel is sújthatják, és ugyanez igaz a beavatkozásokat elvégző orvosokra is. Ennek ellenére a becslések szerint csak tavaly közel ötvenezer terhességmegszakítást végeztek el az országban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top