Aktuális

Eddig 350-en jelezték, hogy nem megfelelő üzemanyagot tankoltak a Shell-nél

Körülbelül ezer érintett lehet, aki a vállalat egyik budapesti benzinkútjánál az összecserélt benzin és gázolaj miatt nem megfelelő üzemanyagot tankolt.

A Shell budapesti, Füredi úti benzinkútjánál pénteken összecserélték a benzint és a gázolajat. A rendelkezésre álló adatok alapján nagyjából ezren tankolhattak abban az időszakban, amíg a hiba fennállt. A csere a Shell FuelSave95-ös benzint és a Shell FuelSave Dieselt tankoló vásárlókat érinti, a Shell V-Power üzemanyagokat tankolókat nem  – írja az MTI.

A Shell tájékoztatása szerint a nem megfelelő üzemanyag miatt a benzines autók esetleg leállnak, és nem lehet újraindítani azokat, de komolyabb károsodás nem keletkezik az autókban. A dízelüzemű autóknál azonban a nem megfelelő üzemanyaggal történő tartós használat komoly meghibásodásokat okozhat, ezért célszerű mielőbb szervizbe vinni az érintett járműveket.

Az ügyben vizsgálat folyik, egyelőre nem tudni, hogy történhetett meg, hogy összecserélődtek az üzemanyagok. Ilyen eset korábban nem történt a cégnél. A Shell várja az ügyfelek bejelentését, és az üzemanyag keveredése miatti jogos igényeket megtérítik.

(via MTI)

Kiemelt kép: illusztráció

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top