Aktuális

Végre egy nő mellé állt az egyház egy püspökkel szemben

Új-Zélandon az áldozatnak hittek, és a püspöknek távoznia kellett az „elfogadhatatlan, szexuális természetű viselkedése” miatt.

Ferenc pápa elfogadta Charles Drennan, az új-zélandi Parlmerston North püspöke lemondását. Drennan ellen „elfogadhatatlan, szexuális természetű viselkedés” miatt indult vizsgálat, miután egy nő jelezte ezt az egyháznak. „A katolikus egyház szemében Drennan püspök viselkedése teljesen elfogadhatatlan” – fogalmazott John Dew, Új-Zéland érseke.

Charles Drennan új-zélandi püspöknek távoznia kellett (Fotó: Youtube)

Az érsek egyúttal maradéktalan támogatásáról biztosította a nőt, hogy előállt – a kérésére a nyilvánosság előtt nem részletezett – panaszával. „A katolikus egyház nem tűr el semmilyen helytelen viselkedést, egyetlen tagjától sem” – hangsúlyozta John Dew. Egyúttal mindenkit arra bátorított, hogy értesítse az egyházat, a rendőrséget vagy más hatóságokat, ha helytelen viselkedés áldozatává vált.
    
Charles Drennan, akit 2012-ben neveztek ki Palmerston North püspökévé, 1960-ban született, 1996-ban szentelték pappá az egyházkerület honlapján olvasható életrajz szerint.
    
Új-Zélandon a katolikus a legnagyobb keresztény felekezet, a lakosság több mint 12 százaléka tartozik hozzá a 2013-as népszámlálási adatok szerint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top