Aktuális

Csatornába öntötték a betont, legalább 30 lakás szennyvízelvezetését tették tönkre Budapesten

Az FCSM szerint sajnos egyáltalán nem egyedi az eset, az építkezéseken rendszeresen előfordul, hogy így szabadulnak meg a felesleges betontól.

Legalább harminc ingatlan szennyvízelvezetését tették tönkre Pestszentimrén – írja a Terézváros.ittlakunk.hu. Ismeretlenek építkezésből megmaradt betont öntöttek a közhasználatú csatornába, azt teljesen eldugítva.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI Fotó / Földi Imre)

A Fővárosi Csatornázási Művekhez (FCSM) október 5-én kora délután érkezett bejelentés arról, hogy a XVIII. kerület pestszentimrei részén súlyos dugulás van. Az FCSM munkatársai már másnap megkezdték a betonnal eltömített csatornarész cseréjét; a társaság közleményében azt ígérte, „a rongálás észlelésétől kezdve a helyreállítás végéig folyamatosan gondoskodik a szennyvíz elszállításáról a zavartalan szennyvízelvezetés érdekében”.

A cikk szerzője Bátori Mariannát, az FCSM kommunikációs vezetőjét is megkérdezte az ügyben, aki elmondta, sajnos egyáltalán nem egyedi esetről van szó. Az építkezéseken gyakran előfordul, hogy a maradék betont a csatornába öntik: ilyenkor mindig ki kell cserélni az érintett csatornaszakaszt, ami a hossztól és az átmérőtől függően több százezer, vagy akár több millió forintba is kerülhet.

Az FCSM rongálás miatt feljelentést tett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top