Aktuális

Elképesztő ok miatt állt le a tévéadás 42 településen

Iskolák, óvodák és orvosi rendelők maradtak telefon-, internet- és kábeltévé nélkül Salgótarján környékén.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közérdekű üzem működésének megzavarása miatt emelt vádat négy férfival szemben, akik Salgótarjánban informatikai kábeleket loptak, ezzel 42 településen szüntették meg időszakosan a szolgáltatást – közölte az ügyészség.

A vád szerint mind a négy elkövető hajléktalan volt, alkalmi munkákból tartották fenn magukat. Egyikük tudta, hogy Salgótarján egyik szerelőaknájában rengeteg kábel fut, és egy közös iszogatás során felvetette, hogy a kábelek ellopásával pénzhez tudnának jutni.

2018. május 18-án a négy férfi ittasan el is ment a szerelőaknához, és 400 méter kábelt elvágtak. Az egyik férfi azonban a helyszínen elaludt, őt az üzemzavar miatt kiérkező szakemberek találták meg.

A kábelek elvágása következtében 42 településen 2486 előfizető, köztük önkormányzatok, iskolák, óvodák és orvosi rendelők maradtak telefon-, internet- és kábeltévé-szolgáltatás nélkül. A vádlottak miatt a kábelhálózatot 2,5 kilométeres szakaszon ki kellett cserélni, ennek helyreállítási költsége közel 1,8 millió forint volt.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, valamint a helyreállítási költség megtérítésére kötelezésüket indítványozta vádiratában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top