Aktuális

Egérragasztóba ragadt, de még élő cinegéket dobtak a kukába

Borzalmas állatkínzás Miskolcon.

Szörnyű állatkínzásos esetről számolt be Facebook-oldalán a Mályi Madármentő Állomás. Mint írják, Miskolcon, az Arany János utca 19. szám előtti kukába 3 darab, egérragasztóba ragadt, de még élő széncinegét dobtak be kedden.

„A bejelentő nem tudta megvárni, amíg odaérünk, így a kuka mellé tette le a nejlont és az egérragasztóba ragadt cinegéket. Körülbelül 10 perc alatt ott voltunk. Rendőrt szerettünk volna hívni, mert ez ebben a formában természetkárosítás, állatkínzás. Mire odaértünk, hűlt helye volt a cinegéknek. Valószínűsíthető, hogy aki kidobta a cinegéket, láthatta a kisebb tömeget, majd amikor mindenki elment, és mi még nem értünk oda, eltüntette a még élő cinegéket. Mivel kiérkezésünkkor már nem volt bizonyíték, így nem tudtunk a rendőrségnek szólni. Szemtanúkat keresünk. (…) Ha szóltál volna, segítettünk volna. Ehelyett kidobtad a kukába a cinegéket, és alattomos módon eltüntetted a nyomokat. Ki tudja, mit fogsz velük csinálni, és milyen halál vár a szerencsétlen cinegékre” – olvasható a posztban.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top