Aktuális

A nők 2 hónapot ingyen dolgoznak férfi kollégáikhoz képest az EU-ban

Ugyan történt egy kis (0,2 százalékpontnyi) javulás tavalyhoz képest, az Európai Unió tagországaiban élő nők még mindig 16 százalékkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak – derült ki az Európai Bizottság friss összesítéséből.

„Hatvan év telt el azóta, hogy az egyenlő díjazás elvét rögzítették az európai szerződések, de ennek ellenére a nők Európa-szerte még mindig nem tapasztalják meg a jogszabályok érvényesülését a mindennapi életükben. Az európai nők a férfi kollégáikkal összevetve még most is két hónapot ingyen dolgoznak, és a helyzet csak lassan javul – emelte ki közös nyilatkozatában Frans Timmermans első alelnök, illetve Marianne Thyssen és Vera Jourová uniós biztos. – Bár az elmúlt öt évben tettünk lépéseket a helyes irányba, többet kell elérnünk és gyorsabban” – mutattak rá az MTI tájékoztatása szerint.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság leendő elnöke a mandátumának első 100 napjában intézkedéseket akar előterjeszteni a bérek kötelező átláthatóvá tételéhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top