Aktuális

November 30-án tüntetnek a pedagógusok

Eredménytelenek voltak a tárgyalások, megtartják a beígért tüntetést.

November 30-án tartja meg korábban megígért budapesti tüntetését a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) – írja a Népszava a PSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének felhívása nyomán.

A PSZ szeptember végén a magyar közoktatás napjáig, azaz november 22-ig adott időt a kormányak, hogy teljesítse a szakszervezet követeléseit, máskülönben őszre tüntetést, jövő év elejére pedig sztrájkot helyeznek kilátásba.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) vonulásos demonstrációjának résztvevői érkeznek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) épületéhez Budapesten 2015. május 21-én. (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke arról számolt be, hogy az elmúlt hetek tárgyalásai eredménytelenek voltak. Az oktatásirányítás az új szakképzési törvénnyel kapcsolatban pedig sem az érdekképviseletekkel, sem pedig más szakmai szervezetekkel nem egyeztetett.

„A tüntetésünk nem fog mindent egy csapásra megváltoztatni, de a januárra tervezett sztrájkkal együtt alapköve lesz annak a falnak, amely megállítja, majd visszafordítja ezt az összeomlás felé tartó folyamatot” – fogalmaznak a felhívásban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top