Aktuális

Vasárnap még 20 fok is lehet

Esős hétvége elé nézünk, ha útnak indulsz, napközben egyelőre otthon hagyhatod a télikabátod.

Szombaton a Dunántúlon, különösen annak a nyugati felén döntően erősen felhős idő lesz, ott többfelé várható eső, zápor. Keletre haladva egyre kevesebb felhőre lehet számítani, csapadék sem valószínű. Az Alföldön több, a középső és északi országrészben pár órára süthet ki a nap. Többfelé megélénkül, a Dél-Alföldön meg is erősödik a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon csak 10 és 14, másutt 15 és 20 fok között várható. Késő estére 8, 13 fokra hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Vasárnap általában változóan felhős lesz az ég, de késő délutántól a Nyugat-Dunántúlon megvastagszik a felhőzet, és akkor ott többfelé alakulhat ki eső, zápor. A délkeleti, keleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Az ősz minden színét megmutatja (Fotó: pexels.com)

Hétfőn nyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, késő délután viszont már mindenhol újra kissé felhős lesz az ég. Reggel a Dunántúlon többfelé lehet eső, zápor, majd a csapadékzóna északkelet felé helyeződik át, estére megszűnik. A legkevesebb csapadék a Tiszántúlon várható. A délkeleti, majd a délnyugatira forduló szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között alakul.

Kedden kissé és közepesen felhős idő várható, helyenként – nagyobb eséllyel a nyugat-Dunántúlon – eső, zápor kialakulhat. A délkeleti, keleti szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között várható.

Szerdán közepesen és erősen felhős időszakok és területek egyaránt lesznek, elszórtan valószínű eső, záporeső. A délkeleti szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top