Aktuális

Majdnem belehalt Szokol Péter színész az akupunktúrás kezelésbe, már amputálni akarták a karját

Életmentő műtétet kellett végrehajtani a szinkronszínészen. Egy teljesen ártalmatlannak tűnő kezelésre ment el, ahonnan végül úgy jött ki, hogy majdnem meghalt.

Szokol Péter a Heti Naplóban beszélt megrázó történetéről. Az 59 éves színész-szinkronszínész október elején elment egy fővárosi akupunktúrás központba, mert fájt a válla és zsibbadt a jobb karja.  Az első kezelés után már érezte, hogy valami nem stimmel: bevörösödött a válla és egyre jobban fájt. A második kezelés után már annyira rosszul lett, hogy belázasodott és a karja is a duplájára dagadt – mert vagy a színész bőrén voltak eleve kórokozók, de azok nem lettek eltávolítva a tűszúrások előtt, vagy maguk a tűk voltak fertőzöttek, amivel a kezelést végezték. 

Felesége minden nap kétszer kötözi át a férje karját, azt mondja: ez az állapot már szinte csodálatos ahhoz képest, amilyen pár hete volt. Nem szégyelli: amikor legelőször kellett átkötöznie Péter sebeit, öklendezett.

„Megállapították, hogy orbánc. Másnap elvittek a bőrgyógyászatra, iszonyatos fájdalmaim voltak, gennyes csomók lettek. Egyre rosszabbul voltam, egy idősebb nővér egy kötözésnél megnyomta és ömlött belőle. Átvittek a sebészetre és pár órán belül egy életmentő műtétet kellett csinálni, majdnem meghaltam. Vérmérgezést kaptam és veseelégtelenséget. Azt mondták a műtét után, hogy annyi genny volt a vállüregemben, hogy ők még ilyet nem láttak. (…) Sokáig úgy volt, hogy le kell amputálni a karomat” – mesélte a szinkronszínész.

A Heti Napló stábja egy rejtett kamerával elment az akupunktúrás központba, és jól megnézték a kezelőtermet: sterilnek nem volt mondható, már csak azért sem, mert még egy kézfertőtlenítőt sem látott a riporter a közelben, ráadásul a kínai kezelőorvos egyszer se mosott kezet.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top