Aktuális

Akkora a baj a zuglói iskolákban, hogy nyílt levelet írtak a szülők

A legsúlyosabb gond a tanárhiány, de nem ez az egyetlen probléma.

Nyílt levelet írtak a zuglói szülők a Közép-Pesti Tankerületi Központ igazgatójának, mert tarthatatlan állapotok uralkodnak az iskolákban.

A Zuglói Szülők Közösségének bejegyzése szerint a legsúlyosabb gond a tanárhiány. A pedagógusok átlagéletkora magas, nincs vagy alig van utánpótlás, szégyenletesen alacsonyak a bérek és egyre túlterheltebbek a dolgozók. A tanárhiányt kétségbeesett pótmegoldásokkal próbálják enyhíteni.

A kerületben működő speciálisan sérült (hallás-, látássérült, mozgáskorlátozott) gyermekek számára működtetett iskolákban dolgozó gyógypedagógusok, asszisztensek, logopédusok esetében sincs utánpótlás, sok esetben alig van, vagy nincs ellátás a kirívóan alacsony bérezés miatt. Ez az érintett gyerekeknek helyrehozhatatlan károkat okoz.

A szülők szerint az is nagy gond, hogy a zuglói iskolák egy részében csak rövid időre adott megbízással dolgozik az intézményvezető. A félévente kiírt igazgatói pályázatok eredménytelenek, a bizonytalanság miatt a pedagógusok és a szülők elvesztik a bizalmukat az intézményben.

További probléma az iskolák épületeinek állapota, több intézményben beázási, omlási gondok vannak, sok minden felújításra szorul.

A zuglói szülők azzal zárják levelüket, hogy kérik a tankerületet, tegyenek javaslatokat a minisztériumnál a helyzet rendezése érdekében.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top