Aktuális

Már látni a havazás végét

A hét közepén már kevesebb lesz a csapadék, de mínusz 10 fok körül lesz a hőmérséklet.

Hétfőn a déli órákig borult lesz az ég, majd észak felől gyorsan felszakadozik, jelentősen csökken a felhőzet. Reggel, délelőtt az ország északkeleti harmadában és a főváros térségében havazás, délen, és az Északnyugat-, Nyugat-Dunántúlon döntően eső lesz a jellemző, de a kettő közti átmeneti zónában eső, havas eső, fagyott eső, havazás, néhol ónos eső egyaránt előfordulhat.

Kutya hideg lesz a héten (Fotó: Pexels.com)

Kora délutántól kezdve észak felől gyorsan megszűnik a csapadék, egyre inkább csak délen lehet eső, ami havas esőbe, havazásba vált át. Késő estére mindenütt megszűnik a csapadék. A déli, délkeleti szél északnyugatira fordul, többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik, így Dunántúli-középhegységben hóátfúvás is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű. Késő estére általában -3, +3 fok közé csökken a hőmérséklet, de a havas, kevésbé szeles északkeleti tájakon már késő este jóval hidegebb lesz ennél – írja a kiderul.hu.

Kedden napközben alapvetően gyengén felhős idő várható, legfeljebb egy-egy hózápor alakulhat ki. Az északnyugati szél helyenként élénk lesz, majd estére mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között alakul.

Szerdán többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. Az éjszaka képződött zúzmarás köd feloszlik. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, ugyanakkor a hófödte tájakon -10, -15 fok közötti értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, a fagypont alatti értékek a kezdetben ködös, havas tájakon valószínűek.

Csütörtökön többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. Az éjszaka képződő zúzmarás köd, illetve rétegfelhőzet fokozatosan feloszlik. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de a még havas tájakon -10 fok körül értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között valószínű, de a tartósabban ködös tájakon napközben is gyengén fagyhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top