Aktuális

Jobban teljesítettek a magyar diákok a PISA-teszten

A három évente elvégzett kompetenciamérés 2018-as eredményei így sem magasak, de javultak a legutóbbi felméréshez képest.

A 15 éves diákokkal íratott PISA-tesztben a gyerekek kompetenciáira kíváncsiak a kutatók, a felhasználható tudásra, és kevésbé az iskolában bemagolt tananyagra. A legjobb eredményeket Peking, Sanghai, Csiangszu és Csöcsiang kínai tartományok tanulói produkálják 555 ponttal, a második pedig Szingapúr 549 ponttal – írja az eduline.hu a frissen közzétett eredmények alapján.

Az OECD-tagországok diákjai körében végzett felmérésben az átlagos eredmények:

  • szövegértésből 487
  • matematikából 489
  • természettudományokból 489

A magyar diákok olvasás-szövegértésből 476-ot, matematikából 481-et és természettudományos feladatokban 481 pontot szereztek. A korábbi PISA felmérésen gyengébb eredmények születtek: szövegértésből 470, matematikából 477 pontot, valamint természettudományból 417 pontot értek el tanulóink.

Az európai listát Észtország, Finnország, Írország, Lengyelország, Svédország és az Egyesült Királyság vezeti, de az élbolyban vannak az osztrák, a dán, a norvég és a német diákok is.

(via)

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Freepik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top