Különös kegyetlenséggel gyilkoltak meg egy magyar édesanyát Nigériában

nlc | 2019. December 10.
Villanyszerelőnek adták ki magukat a gyilkosok, ezért engedte be őket a magyar házaspár otthonukba.

Rablótámadásban meghalt egy magyar származású nő vasárnap éjszaka a nigériai Lagoszban, számolt be róla a 24.hu. Azóta a gyilkosok is megszólaltak, miért ölték meg különös kegyetlenséggel a háromgyerekes édesanyát.

Fotó: iStock

A PM News tudósítása szerint két bűnöző támadt a MAERSK szállítmányozási és logisztikai cég kameruni származású helyi igazgatójára és feleségére annak otthonában. A férfi azért engedte be a lakásába az elkövetőket, mert egyikük villanyszerelő volt, akit ismert. Csakhogy a bűnözők két külön helyiségbe zárták be a férfit és a nőt.

A dunaújvárosi K. Bernadettet kényszerítették, hogy adja át a pénzüket és bankkártyáikat, majd savat itattak a nővel, akit ezután megfojtottak. Sajtóértesülések szerint az asszonyt és a férfit is megkéselték.

A kegyetlen gyilkosok ezt követően közölték a férfival, hogy a felesége meghalt, majd vele is savat itattak. Csakhogy előtte a férj már segítséget tudott kérni valakitől, aki riasztotta a hatóságokat. Gildas Tohouót életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A helyszínen elfogadott elkövetők egyike azt mondta: „Azért mentem oda, hogy pénzt szerezzek tőle. Már korábban is kértem tőle, de visszautasított. Elmentem tehát hozzájuk, miután besötétedett. Csak el akartam venni a pénzt, majd távozni. De le kellett szúrnunk őket, mert felismertek engem. Azt hittem, mindketten meghaltak.”

K. Bernadettről a helyi lapok azt írták, hogy boldog házasságban élt és három gyermek édesanyja volt. Férje állapota jelenleg kritikus, de stabil. Mindhárom gyermeke biztonságban van.

Exit mobile version