Aktuális

Megkínzott gyerekeket találtak láncra verve egy nigériai egyházi iskolában

Háromszázan legalább, de ötszázan is lehettek azok a fiúk, akiket a helyi lakosok feljelentése alapján találtak meg a rendőrök egy iszlám iskolában Nigéria főleg muszlimok lakta északi részén. A fiúkat éheztették, ostorral ütötték, és láncra verték.
gyereknevelés verés polgármester

A Kaduna városában csütörtök este végrehajtott rendőrségi razzia során őrizetbe vették a korániskolaként és drogrehabilitációs intézetként működő fiúiskola 39 éves tulajdonosát és hat tanítóját. A nigériai Premium Times cikke szerint a gyerekek legalább három hónapja lehettek bezárva, és kínozhatták őket – írja az MTI.

A rendszeresen éheztetett, láncon tartott és ostorral vert fiúgyermekek közül a legfiatalabbak ötévesek, a legidősebbek nagy kamaszok. Az áldozatok közül néhányan azt mondták, hogy tanítóik megerőszakolták őket, az egyik fiú azt állítja, tanúja volt, ahogy több diáktársa is belehal a kínzásokba. A lakossági bejelentés után akcióba lépő rendőrök egy kínzókamrát is találtak az épületegyüttesben.

A gyerekek többségét Nigéria északi államaiból adták be szüleik az iskolába. A szülők, akik háromhavonta egyszer látogathatták meg a gyerekeiket egy külön erre a célra szolgáló helyiségben, az épület többi részébe nem mehettek be. Beszámolójuk alapján megdöbbentek, miután a rendőrök értesítették őket, fogalmuk sem volt róla, hogy mi folyt az iskolában.

Az intézmény tulajdonosa tagadta a kínzással és a szexuális zaklatással kapcsolatos vádakat, szerinte az iskolában a Koránra tanították a gyerekeket, és csak azok voltak láncra verve, akik meg akartak szökni. A megmentett, súlyosan traumatizált gyerekeket időközben ideiglenes táborba szállították, ahova a szüleik folyamatosan érkeznek értük. A gyerekek orvosi és pszichológiai segítséget kapnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top