nlc.hu
Aktuális

Mezőberényi bántalmazó

Megverte, megvágta és megégette 3 és 7 éves fiait egy mezőberényi férfi

A Békési Járási Ügyészség emelt vádat egy 32 éves mezőberényi bántalmazó ellen, aki horrorisztikus módon kínozta 3 és 7 éves fiait, amelynek következtében az egyik kisgyerek például másodfokú égési sérüléseket szenvedett.
Gyerekbántalmazás - Fotó: Pixabay

A 32 éves mezőberényi vádlottnak és feleségének hat kiskorú gyermekük van, ám ötöt már korábban kiemeltek a családból, akiket azonban a kapcsolattartás idejére átmenetileg magukhoz vehettek. Ekkor, januárban történt a brutális bántalmazás, amikor 3 és 7 éves fiaik a pár mezőberényi otthonában voltak.

Az ügyészség szerint a munkanélküli apa, miközben egész nap számítógépes játékokkal játszott, agresszív viselkedésével napi szinten terrorizálta feleségét és gyermekeit.

A 3 éves kisfiút többször is nagy erővel légycsapóval ütötte, majd a földhöz és a szekrényhez vágta, a testét megcsipkedte, a lábát pedig cigarettaparázzsal megégette. Így a kisfiú 20 rendbeli, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, ezen belül másodfokú égési sérüléseket.

Az agresszor a 7 éves kisfiút is többször megütötte, illetve a párnát addig nyomta az arcába, amíg fulladozni nem kezdett, majd egy több mint 7 centis késsel többször is megszúrta, megvágta a gyermek tenyerét.

A bántalmazó a feleségét is rendszeresen megverte: belerúgott és a nő fejét a falba verte.

A Békési Járási Ügyészség most vádat emelt a 32 éves mezőberényi bántalmazó ellen. A Békési Járási Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy:

  • a bíróság a letartóztatásban lévő elkövetőt halmazati büntetésül végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje
  • mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától
  • szüntesse meg a szülői felügyeletei jogát
  • kobozza el tőle a bűncselekmény eszközéül használt kést
  • kötelezze őt a nyomozás során felmerült több mint 500 000 Ft-os bűnügyi költség megfizetésére

Az eljárás a Békési Járásbíróság előtt folytatódik – írja az Index.

Segítség az nlc.-n a családon belüli erőszak áldozatainak: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top