Család

Ezért nem ítélték életfogytiglanra a békásmegyeri óvónő gyilkosát

A Fővárosi Törvényszék húsz év fegyházbüntetésre ítélte a 69 éves férfit, aki 2018 novemberében több lövéssel ölte meg lánya élettársának anyját Óbudán.

Ahogy mi is írtunk róla korábban, L. József kapcsolata fokozatosan romlott meg lányával és lánya élettársával, akik elköltöztek a férfi édesanyjához. Mivel a most elítélt apa úgy érezte, lányát elvették tőle, és ezért leendő vejének anyja a hibás, 2018. november 21-én hajnalban magához vette sportlövőként engedéllyel tartott maroklőfegyverét, és a családi házhoz ment, ahol a lányáék éltek. Itt, a ház előtt, az utcán adott le négy lövést lánya élettársának anyjára, a munkába induló óvónőre, aki a helyszínen életét vesztette – írja a 24.hu.

Felhők Békásmegyer felett – MTI Fotó: H. Szabó Sándor

A vádlott ezután menekülőre fogta, gyógyszereket vett be, hogy öngyilkosságot kövessen el, de a rendőrök elfogták, és mentőt hívtak hozzá. A Fővárosi Törvényszék most emberölésben találta bűnösnek, ezért húsz év fegyházbüntetésre ítélte L. Józsefet. A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a bűncselekményt előre kitervelt bosszú vezérelte, a szemtanúk szerint olyan volt, mint egy kivégzés. Mivel az elkövető 69 éves, csak azért nem ítélték életfogytiglani fegyházbüntetésre. Az ügyészség súlyosításért, a védelem és a vádlott enyhítésért jelentett be fellebbezést, ezért az ítélet nem jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top