Család

Egyszerre mondott fel 11 óvónő egy káposztásmegyeri oviban – frissítve!

Állítólag új, tapasztalatlan, nem kellő szaktudással rendelkező vezetőt neveztek ki az intézmény élére, ezért mondtak fel az alapítók. Az ujpest.hu cikke szerint azonban szándékos rémhírterjesztés folyik.

Az intézmény megalakulása óta ott dolgozó 11 óvónő mondott fel a káposztásmegyeri Bőrfestő Óvodában – írja az Újpesti Hírmondóra hivatkozva a hvg.hu. A távozók az intézmény alapítói voltak, két olyan mesterpedagógus is felállt, akik órási szaktudással rendelkeznek.

A volt dolgozók azt mondták a lapnak, hogy azért mennek el, mert új vezetőt neveztek ki az intézmény élére, egy olyan embert, aki másfél évvel ezelőtt került be az óvodába, még pedagógus 1 minősítése van, most ősszel fogja megszerezni a pedagógus 2-es minősítést.

Egy dajka is kilépett a testületből, ő az azonnali nyugdíjazás mellett döntött. A többi felmondott óvodapedagógus a XIII. kerületben és Dunakeszin talált munkát.

UPDATE (12.58):

Az ujpest.hu cikke szerint szándékos rémhírterjesztés folyik. “A valóság az, hogy a Bőrfestő Óvodába a jelenlegi vezető, Babos Józsefné nyugdíjba vonulása miatt, januárban vezetői pályázat kiírására került sor. A felhívásra három belső pályázó adta be pályázatát. (…) Az önkormányzat illetékes bizottsága 12 igen szavazattal, egyhangúlag Enyedy Ágota kinevezésére támogatta. (…)  Sajnálatos, hogy a vesztes pályázók nem tudván beletörődni vereségükbe, május hó folyamán bejelentették felmondásukat és egyikük erre biztatta az őt támogató kollégákat is. (…) Május óta egyébiránt az intézményből két óvodapedagógus a 13. kerületbe ment. (…) Az intézményben egy üres pedagógusi álláshely volt, egy pedig a vezető nyugdíjazása miatt üresedett meg. (…) A vereségükbe belenyugodni nem tudó kollégák távozását leszámítva a fluktuáció átlagosnak mondható, van olyan intézmény, ahol ezt a mértéket most is meghaladja” – írják.

(Kiemelt kép: illusztráció, Leeb Ádám/nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top