Család

Előzetesbe került a békásmegyeri óvónő gyilkosa

Karácsonyig biztosan rács mögött lesz a békásmegyeri nő gyilkosa. A bíróság azért döntött így, mert a gyilkossággal gyanúsítható férfinél fennáll a bűnismétlés veszélye.

Szerdán több lövéssel megöltek egy óvónőt Békásmegyeren, a gyilkossággal gyanúsítható férfit a rendőrök saját autójában találták meg részegen, miután magával is végezni akart. Pénteken a Budai Központi Kerületi Bíróság előre kitervelt emberölés miatt elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, legkorábban december 23-án engedhetik ki.

Bűnügyi helyszínelők a főváros III. kerületében, ahol több lövéssel végeztek egy nővel hajnalban 2018. november 21-én. A bűncselekménnyel gyanúsítható férfit a helyszín közelében elfogták – MTI/Mihádák Zoltán

A bíróság szerint a gyanúsított a bizonyítást veszélyeztethetné, a büntetőeljárásban részt vevőket vagy más személyeket jogellenesen befolyásolhatna. Úgy vélik, fennáll a bűnismétlés veszélye, „tekintettel a gyanúsítottnak a családtagjai részére tett fenyegető nyilatkozataira” – írja a közlemény.

Szerda óta kiderült, hogy a gyilkossággal alaposan gyanúsítható 67 éves férfi saját, engedéllyel tartott sportfegyverével több célzott lövést adott le az 56 éves óvónőre, aki épp indulni indult. A férfi a háza előtt várta. A nő férje azt mondta az RTL Klubnak, hogy szerinte bosszúból ölt a férfi, amiért a lánya hozzájuk költözött, miután összejött a barátjával.

A férj szerint a két család korábban jóban volt egymással, de amikor a gyilkossággal gyanúsított férfinak másfél évvel ezelőtt meghalt a felesége, összeomlott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top