Aktuális

Lövöldözés egy cseh kórházban, 6 embert ölhettek meg

Legalább négyen, más források szerint hatan haltak meg, mikor egy férfi lövöldözni kezdett az ostravai kórházban.

Tüzet nyitott egy ismeretlen fegyveres férfi kedd reggel egy ostravai kórházban. A Mladá Fronta Dnes napilap úgy tudja, hogy a támadó hat embert megölt, majd elmenekült a helyszínről. Az eset a Prágától 350 kilométerre keletre lévő, Morvaország és Szilézia határán fekvő iparváros 1200 fekvőhelyes egyetemi kórházában történt.

Jan Hamácek cseh belügyminiszter szerint a fegyveres a járóbeteg-ellátóban lezajlott lövöldözés után elmenekült. A rendőrség különleges egységei, köztük gyors reagálású osztagok kommandósai érkeztek a helyszínre, és rendőrségi helikopterek is részt vesznek a támadó utáni hajszában a városban. Jirí Havrlant kórházigazgató azt mondta, hogy a lövöldözés a kórház traumatológiai osztályán történt.

Fotó: MTI/EPA/Lukas Kabon

Más részletek egyelőre nem ismertek. A tettes indítékairól sem tudni semmit. A rendőrség egy 180 centiméter magas, piros kabátos férfit keres. A Mladá Fronta Dnes közzétette a feltételezett támadó fényképét is. A vérengzés után a rendőrség lezárta a kórházat és a közelben lévő egyetemet is.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top