Aktuális

Elképesztő küzdelem: a polip kapta el a rá vadászó sast – videó

Halálos ölelésben fonódtak össze kanadai partjainál. Nem erre számított a sas, amikor lecsapott a vízfelszín alatt úszó, kiváló ebédnek ígérkező állatra.

Egy polip és egy sas között zajló nem mindennapi küzdelmet kaptak lencsevégre kanadai halászok – számolt be az RTL Klub. A harc úgy kezdődött, hogy a sas lecsapott a polipra és magával akarta ragadni a vízből, ám a dolog fordítva sült el: a polip erősebbnek bizonyult, és ha a halászok nem avatkoznak közbe, lehúzta volna a mélybe a madarat.

A fehér fejű réti sasok kiváló vadászok, gyakran szerzik be zsákmányukat a víz alól. Persze a levegőből nem tudják pontosan kivenni, milyen fajtájú halra csapnak le. Mivel azonban nem különösebben válogatósak, tulajdonképpen ez nekik nagyjából mindegy is. Kivéve, ha a halról kiderül: igazából egy polip. Csakhogy akkor már késő! A polip ugyanis képes átfogni a csápjaival a mit sem sejtő madarat, és magával rántani a mélybe.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top