Aktuális

Hétből hat sebész felmondott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

Aránytalanul alacsonynak tartják az ügyeleti díjakat.

Hét szakorvosból hat felmondott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház sebészeti osztályán. Az Index értesülése szerint az orvosok jó ideje tárgyalnak a munkafeltételek javításáról. Elsősorban az ügyeleti díj emelésére akarták rávenni a kórház vezetését, mert a fokozott terheléshez képest azt aránytalanul alacsonynak tartják. A kórház ebbe nem ment bele.

Fotó: Pixabay

Az Index kérdésére a kórház azt írta, a felmondás „nem gátolja a kórházban a folyamatos és magas színvonalú betegellátást”. Azt is írják, még tárgyalnak az orvosokkal, de ha nem sikerül megegyezni velük, az komoly fennakadást okozhat a sebészeti osztályon, mert ügyeletet csak szakorvos vezethet, ennyi sebészt viszont ma nem lehet ilyen rövid idő alatt máshonnan szerződtetni Budapesten. Azért az ügyeleti díj miatt elégedetlenkednek az orvosok, mert az akut esetek miatt az ügyelet folyamatos koncentrációt és jelenlétet igényel egy olyan, nagy terhelés alatt álló kórházban, mint a Dél-pesti.

Ha elmarad a megegyezés, az más kórházakban is megnehezítheti a sebészeti osztályok működését, mert akkor oda irányítják át az eddig a Dél-pesti Kórházban felvett sürgős eseteket. Nemrég hasonló esetben egyetlen érsebész halála instabillá tette az ügyeleti rendszert Budapesten.

(Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top