Aktuális

6 órán át várt a mentőre földön fekve a törött lábú nő, később meghalt

A tragédia Wales-ben történt.

Hat órán át várt a mentőkre egy nő, aki a saját háza előtt csúszott meg, és esett el – írja a Ladbible.

A walesi Donna Gilby kedd reggel 8-kor indult el otthonról egy orvosi időpontra, amikor megcsúszott és eltörte a lábfejét. A 47 éves nő nagyon rosszul lett, többször elájult, korábban voltak már szívpanaszai. Mindezt a segítségére siető szomszédok el is mondták a mentőknek, akik arra kérték őket, legyenek kis türelemmel, mert sok a bejövő segélykérésük. Donnát, míg a segítség megérkezett, a szomszédok betakarták meleg pokrócokkal.

A mentő még 10-kor sem érkezett meg, ekkor újra hívták. Azt mondták, mennek, ahogy tudnak. Végül délután 2-kor értek oda és szállították Donnát a Prince Charles kórházba, ahol sajnos másnap reggelre meghalt. Szívinfarktust kapott.

A mentőszolgálat vezetője a Ladbible-nek elmondta, hogy nagyon sajnálja a történteket, és kivizsgálják az esetet. Hozzátette, a túlterheltség a nem megfelelően működő brit egészségügy súlyos hibája, amire ők is szeretnének megoldást kapni.

(via)

(Kiemelt kép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top