Aktuális

Szökött oroszlán okozott felfordulást Budapesttől nem messze

Ki kellett üríteni a Veresegyházi Medveotthont.

Pénteken délelőtt ki kellett üríteni a Veresegyházi Medveotthont, mert két oroszlán összeverekedett a ketrecében, és az egyik állat megszökött. A látogatókat a medveotthon teherautójával vitték ki a területről. Az Index olvasója, aki két kisgyerekkel volt a helyszínen, azt mondta, félelmetes volt a szituáció, még most is remeg a hatására.

Illusztráció: Pixabay

A Medveotthon állatokért felelős igazgatója elmondta, hogy az állat csak a látogatók elől elzárt területre jutott ki, azonban volt olyan látogató, aki ezt cáfolta. Ez az olvasó írta azt is, hogy az állat szökését emberi hiba okozta, az egyik gondozó ugyanis nyitva hagyta az oroszlánketrecet, miközben bement lecsitítani az állatokat.

24.hu kérdésére a település polgármestere, Pásztor Béla elmondta, hogy a kiszökött, szelídnek mondott oroszlánt hússal foglalták le az állatorvos kiérkeztéig. Amint megjött a szakember, elaltatták, és visszavitték a helyére. Pásztor elmondta, hogy jegyzőkönyvbe vették az esetet, és vizsgálatot indítanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top