Aktuális

Ezeket a történeteket szerettétek idén a legjobban a Facebookon

A legek listájára felfért a világ leghűségesebb gólyája, az ország egyik kedvenc tanára, és Márta, aki szervadományozással mentette meg kisfia életét.

Őszintén bevallom, a magam részéről konkrétan rajongok az év utolsó néhány hetéért: nemcsak azért, mert ilyenkor minden (és mindenki) egy picit lelassul, és mert az emberek sokkal oldottabbak, hanem azért is, mert ilyenkor végre teljesen legálisan nosztalgiázhatok. Szeretem ugyanis végiglapozni az elmúlt 12 hónap eseményeit, de még ennél is jobban szeretem felidézni azokat a pillanatokat, amelyek megdobogtatták a szívemet. De úgy igazán.

Ám még mielőtt megmutatom nektek, mi volt az az öt történet, ami a Facebook-oldalunkon idén a legtöbb lájkot gyűjtötte tőletek, elárulom azt is, melyik volt az én kedvenc történetem az idén. A választás most sem volt könnyű, a végén mégis utcahosszal nyert Vivien, aki Budapesttől 60 kilométerre saját tanyát visz, ahol megunt, bántalmazott és sorsukra hagyott állatokat nevel. Többek között egy Benett-kengurut is. (Ide kattintva olvashatsz róla bővebben.)

És akkor a rövid kitérő után, íme, az ígért ötös lista:

1.      Szupertanár akcióban

2019 különleges év volt, már csak azért is, mert már rögtön az újév után, januárban megszületett az egyik olyan cikkünk, amit nagyon szerettetek. Videós kollégáink Krizsán Pált, 2018 hivatalos szupertanárát keresték fel, akinek óráin a gyerekek a legmodernebb technikákkal tanulnak, a témazáró dolgozatra készülés pedig vetekszik a legmenőbb kocsmakvízekkel.

2.      Ragyogóan lehet élni egy vesével is

Márciusban Márta története csalt könnyeket nemcsak a mi, de a ti szemetekbe is. Az édesanya a Vese Világnapja alkalmából mesélte el, hogyan adott másodszor is életet tízéves kisfiának, mikor nekiadományozta az egyik veséjét.

3.      A világ leghűségesebb gólyája

Még ugyanebben a hónapban írtunk Klepetanról is: a horvát fehér gólyáról, aki 17 éve minden évben hazatér Afrikából Horvátországba, hogy viszontlássa párját, Malenát. Klepetan 13 ezer kilométert tesz meg ilyenkor, idén pedig még a szokásosnál is hamarabb, már március 18-án megérkezett a közös fészekbe.

4.      Archie Harrison Mountbatten-Windsor

Egy szép májusi hétfőn arra ébredtünk, hogy megszületett az idei év talán legjobban várt celebbabája, Harry herceg és Meghan Markle első gyermeke: Archie Harrison Mountbatten-Windsor. A fiúcskát szülei – a megszokottól eltérően – nem közvetlenül a születése után, hanem két nappal később mutatták meg a nagyvilágnak. „Nagyon nyugodt baba, egy beteljesült álom” – mondta Meghan Markle a szülés után adott első interjújában.

5.      Zente

És máris szeptember volt. A hónap, amikor a kis Zentének és odaadó édesanyjának köszönhetően egy ország tanulta meg az SMA-betegség nevét. A kisfiú édesanyja ugyanis netes gyűjtést indított, hogy az SMA-I-ben szenvedő kisfia megkaphassa a világ talán legdrágább gyógyszerét, a Zolgensmát. Nem túlzás, a jó ügyért végül az egész ország összefogott, hogy szeptember végén kiderüljön, a sok jó szándék nem volt hiábavaló: szeptember 25-ére összegyűlt a gyógyszerhez elengedhetetlen 700 millió forint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top