nlc.hu
Aktuális
Tini fújt meg egy kocsit, jogsi nélkül autózott át Németországon

Tini fújt meg egy kocsit, jogsi nélkül autózott át Németországon

Szilveszterkor lopta el a kocsit, de napokon át nem bukott le, pedig a tankolásoknál sem fizetett.

Napokon keresztül, jogosítvány nélkül autózott lopott terepjáróval egy 16 éves fiú Németországban anélkül, hogy lebukott volna. A fiatal Alsó-Szászországban lopta el a terepjárót még szilveszterkor és csak három nappal később fogták el. Miközben a helyi rendőrség tűvé tette utána a tartományt, a tinédzser – eddig ismeretlen útvonalon – Bajorország felé tartott. A fiú végül az észak-bajorországi Bad Kissingen városkában egy rendőrségi ellenőrzésen akadt fenn.

A rendőrség közlése szerint a fiatalnak semmi baja nem esett, csak éhes volt. „Mindig Bajorországba vágytam” – magyarázta tettét a tinédzser a rendőröknek. A nyomozók szerint a fiúnak a megtett távolság alapján legalább kétszer tankolnia is kellett, de egyszer sem fizetett az üzemanyagért.

A tini szülei még péntek este hazavitték, a lopott terepjárót pedig el kellett vontatni, mert a háromnapos út alatt a közlekedésre alkalmatlanná vált, egyebek mellett teljesen tönkrement a hátsó ablaka.

A fiú ellen eljárás indul.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top