Aktuális

Vörös festékkel csúfították el a nógrádi vár falait

Ronda graffitiket fújt valaki a nógrádi vár falaira.

„Soha ilyen borzalom nem történt még, mióta áll a nógrádi vár. Legalábbis mi nem láttunk még ilyet!
2020 első januári hétvégéjére »megbecstelenítették« Nógrád várának falait. Förtelmes vörös festékkel graffitizett (tagelt) valaki vagy valakik és a több száz vagy ezer éves falakat összerondították. Szinte nem is találunk rá szavakat, és mélységesen fel vagyunk háborodva ezen az otromba tetten és viselkedésen” – írja Facebook-oldalánNógrád Várának Megmentéséért Alapítvány.

nógrádi vár rongálás

(Fotó: Facebook/Nógrádi vár)

Közölték: a község önkormányzata megteszi a szükséges lépéseket. Feljelentést tesznek, és a műemlékvédelmet is értesítik a rongálásról. Az alapítvány a közösségi oldalon keresztül szólította fel az elkövetőt, hogy pucolja le a mázolmányait, illetve hozzáértők segítségét is kérték, vajon mivel lehetne letakarítani a várfalakat. 

„A nógrádi várat nem lehet lezárni sajnos az illetéktelen behatolók és gonosztevők elől, de mélységesen elítéljük az ilyen cselekedeteket. Bárhol is tegyék azt” – tették hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top