Aktuális

642 autót karcolt össze egy férfi

2018 februárja és áprilisa között „teljesítette” ezt a mennyiséget.

Csaknem egymillió euró kárt okozott egy német fiatalember azzal, hogy legkevesebb 642 autót karcolt össze pár hónap alatt három német városban.

A 26 éves „sorozat-autókarcoló” pere szerdán kezdődött a bajorországi Schweinfurtban. A gyanúsított itt, valamint Würzburg és Veitshöchheim városokban rongált meg egy csavarral személygépkocsikat 2018 februárja és áprilisa között.

A rongálás hosszú hetekre lefoglalta a rendőrséget, amely különleges egységet hozott létre a sorozatrongáló kézre kerítésére. A férfi végül úgy bukott le, hogy egyik hajnalban egy asszony felfigyelt  a csikorgó hangra.

autó karcolás

(illusztráció: iStock)

A vádirat szerint a gyanúsított 930 ezer euró (308 millió forint) kárt okozott 642 autó összekarcolásával.

Az ügyészség eredetileg 1700 autó megrongálásával és 2,3 millió euró (762 millió forint) kár okozásával vádolta a gyanúsítottat, de az esetek többségét egy bíróság elutasította azzal, hogy túlságosan kicsi az esély a rongálások körülményeinek teljes tisztázására.

A vádlott terhére rótt 642 rongálást egytől egyig bizonyítani kell, ezért a bíróság már eleve 24 tárgyalási napot tűzött ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top