Aktuális

Leonard DiCaprio 3 millió dollárt ad az ausztráliai tűzoltásra

Hárommillió dolláros adománnyal járul hozzá az Ausztráliában pusztító erdőtüzek megfékezéséhez.

A 898 millió forintnak megfelelő adományt Leonardo DiCaprio Earth Alliance nevű alapítványa kezeli, ők juttatják el a pénzt az Ausztráliában pusztító erdőtüzek megfékezésén dolgozó szervezeteknek. Az Oscar-díjas színész a klímaváltozás és a fajpusztulás ellen küzdő, tavaly életre hívott Earth Alliance egyik társelnöke. 

Az erdőtüzek szeptember eleje óta hatalmas területeket perzseltek fel, a lángoknak 25 halálos áldozatuk volt és mintegy kétezer otthon égett porig Ausztráliában. A szokatlanul kiterjedt természeti katasztrófát az extrém aszály, a forróság és a rekordszárazság számlájára írják.

Leonardo DiCaprio égnek emelt ujjal magyaráz a klímaválságról (fotó: Christophe Archambault / POOL / AFP)

Az alap helyi ausztrál partnerekkel működik együtt, köztük az Aussie Ark, a Bush Heritage és a Wires Wildfire Rescue szervezetekkel. DiCaprio mellett korábban számos híresség adományozott jelentős összegeket a tűzvész megfékezésére, a károk enyhítésére és az áldozatok megsegítésére. Köztük volt Chris Hemsworth, Elton John, Pink, Nicole Kidman és Keith Urban, valamint a Metallica rockegyüttes is.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top