Aktuális

5 épület lángolt Óbudán egy leszakadt nagyfeszültségű vezeték miatt – frissítve!

Egy ember áramütést szenvedett, az összes épület lakhatatlanná vált.

Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a 3. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, három egymás melletti épület ég – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A vezetéket, amely a földön fekszik, áramtalanítani kell, ami jelentősen nehezíti a nagy erőkkel kivonuló tűzoltók munkáját. A legfontosabb feladat a tűz körülhatárolása.

A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak.

Többen arról számoltak be az nlc.-nek, hogy robbanást hallottak, sőt több kerületben pár percre elment az áram is.

UPDATE (19:55):

A háromból két épületet már eloltottak. Egy ember megsérült: áramütést szenvedett, őt átadták a mentőknek.

A vezetéket, amely a földön fekszik, áramtalanították a tűzoltók.

Lakók hagyják el a kigyulladt épületeket – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

UPDATE (20:59):

Körülhatárolták a tüzet, már csak utómunkálatokat végeznek, ezek azonban elhúzódhatnak. Az ipari létesítményre nem terjedtek át a lángok. A katasztrófavédelem mobil laborral vonult ki a helyszínre, a mérések azt mutatták ki, hogy a lakosság nincsen veszélyben.

Az összes épület lakhatatlanná vált, melegedőbuszt vezényeltek a helyszínre. Az épületekben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője pontosította a korábbi információkat: 5 épületben keletkezett tűz, ezek közül 4 lakóingatlan. Az egyikben felcsaptak a lángok, amelyek több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, ami jelentősen nehezítette a nagy erőkkel kivonult tűzoltók munkáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top